El projecte

El projecte educatiu HOKA HEY!

Hoka hey! La cançó del bosc és una obra literària i musical escrita l’any 2020 per ser preparada i interpretada conjuntament per alumnes de 3r a 6è d’Educació Primària d’escoles de tot Catalunya.

Però és molt més que una cantata col·lectiva: és un projecte educatiu que vol donar a conèixer com vivien els indis nord-americans (i com viuen, perquè encara hi persisteixen!); que vol plantejar quina relació hem de tenir amb la natura i amb els éssers vius; que obre el debat respecte de la propietat dels territoris i del respecte a tots els pobles que habiten el planeta, siguin com siguin; que fins i tot posa sobre la taula el model de consum i de constant creixement econòmic actual.

I ho fa a través de les aventures de 2 noies i 1 noi indis per defensar el seu poble i els seus avantpassats de la cobdícia i la supèrbia dels homes blancs. De la mà d’aquests intrèpids joves, centenars d’infants d’escoles d’arreu de Catalunya pujaran, després de mesos de treball, a un dels escenaris més emblemàtics de Barcelona per protagonitzar un gran concert, acompanyats pel propi escriptor del conte, qui farà de narrador, i dirigits pel compositor de l’obra.

Com va néixer HOKA HEY?

El projecte HOKA HEY! va sorgir tot just durant el primer confinament per la pandèmia pel coronavirus, la primavera de 2020. En aquell moment en què es van tancar totes les escoles i es van anul·lar tots els projectes musicals que teníem en marxa, vàrem pensar que calia tirar endavant i seguir construint el futur malgrat la incertesa de la situació.

Vam contactar llavors amb el magnífic escriptor barceloní Guillem Sala Lorda, qui es va posar a treballar immediatament en aquest encisador conte per tal que en Sergi Salinas Mongay li posés música. I el va titular precisament “Hoka hey!“, una expressió dels indis lakota que significa Endavant! Som-hi!

Amb aquesta cantata al capdavant dels Projectes Educatius d’Ut 2020/2021, volíem celebrar que tornàvem a fer música junts, malgrat la pandèmia!

Els dos autors van continuar treballant conjuntament en el projecte fins arribar a aquest blog, que pretèn ser una eina col·laborativa que serveixi per seguir construint Hoka hey! entre tots: alumnes, famílies, mestres i autors.


Hoka hey! La cançó del bosc s’inclou dins dels Projectes Educatius Oberts que Ut Música ofereix cada curs als centres educatius de tot el país, reconeguts amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

Més informació a https://www.utmusica.cat/projectes-educatius/

Compositor de Hoka hey! Director de projectes d'Ut Música

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *