La música de la cantata

L’himne del 7è de cavalleria

Com va el treball amb la cantata? Segur que hi esteu ben engrescats amb la primera cançó, L’atac al poblat.

Recordeu que en aquest blog teniu tots els materials per anar preparant cada cançó:

  • Clicant a EL CONTE trobareu el fragment corresponent a cada cançó
  • Clicant a LES CANÇONS podreu escoltar i baixar-vos l’àudio de cada cançó, i també la lletra
  • I clicant a VÍDEOS TUTORIALS podreu seguir atentament les indicacions del compositor de l’obra

Com sentireu als àudios i vídeos, la cançó L’atac al poblat comença amb una introducció instrumental: és l’himne del 7è de cavalleria, un dels regiments militars més importants d’Estats Units. Us explicarem per què:

Resulta que els homes blancs volien les terres on vivien les tribus índies, per fer-hi passar el ferrocarril i omplir d’indústries el paisatge. Però les tribus índies es van negar a cedir davant les exigències dels invasors. Com a resultat, el 1866 el govern dels Estats Units va crear el 7è de cavalleria, per obligar-los a acceptar-ho, atacant els poblats sense compassió.

El 7è de cavalleria tenia (i té, perquè encara existeix) un himne. La seva música prové d’una antiga cançó irlandesa de taverna anomenada Garryowen.

És per això que la primera cançó de Hoka hey comença amb Garryowen: per representar l’arribada i l’atac dels soldats al poblat de la Shappa, en Macawi i la Wasula, tot just quan encara dormien i no podien defensar-se.

Aquí teniu la música original d’aquest himne. A més, hi ha imatges dels guerrers indis més famosos, alguns dels quals surten al nostre conte!

https://www.youtube.com/watch?v=zMERKzUcEF8

UNA CURIOSITAT:

A la pel·lícula Van morir amb les botes posades, un dels westerns més famosos de la història del cine, apareix el moment en què un oficial irlandès li ensenya la cançó al general Custer, cap del 7è de cavalleria.

El teniu al minut 1:11 d’aquest vídeo:

Compositor de Hoka hey! Director de projectes d'Ut Música

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *