Dels indis

Què era la dansa dels esperits?

Els nostres 3 amics indis, quan van fugir de l’actac dels soldats al seu poblat, van acabar ballant la dansa dels esperits sota les estrelles, tot recordant els seus familiars morts en l’atac.

Però aquesta dansa no se la van inventar! La dansa dels esperits va ser un ball molt conegut entre els lakota, que va tenir una gran importància.

A finals del segle XIX, un indi anomenat Wovoka va tenir una visió, en la que Wakan Tanka, el Gran Esperit, li va explicar que les tribus índies podrien alliberar-se del poder dels blancs ballant insistentment en cercle. Els indis van creure que d’aquesta manera tots els familiars morts resuscitarien, i que els búfals desapareguts tornarien a les praderies.

Mitjançant aquest ball circular, aconseguirien que finalment indis i homes blancs cooperessin, abandonant les armes.

Així va aparèixer la dansa dels esperits, que milers d’indis van ballar per tot el continent nord-americà dia i nit, convençuts que aconseguirien un final no violent en la seva relació amb els homes blancs. Encara que la realitat va ser molt diferent…

Us deixem un vídeo que representa l’indi Wokova explicant la seva visió, on podreu veure els indis ballant la dansa dels esperits:

Us hem posat aquest perquè té els subtitols en anglès, encara que es veu una mica malament. Podeu veure una versió millor sense subtítols a https://youtu.be/7PQj-NHp83A

Compositor de Hoka hey! Director de projectes d'Ut Música

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *